Het vmbo bestaat 25 jaar! Reden voor een feest of niet? #nieuws

19-05-2024
Thumbnail

Het vmbo bestaat 25 jaar!

In 1999 is het vmbo gestart, het voorbereidend, middelbaar beroepsonderwijs. In het vmbo zijn vso-lom, vbo en mavo samengevoegd tot een onderwijssoort met vier leerwegen. Vanaf 1999 tot nu is het vmbo voortdurend in ontwikkeling geweest.

In het schooljaar 2024-2025 vieren we het vijfentwintig jarig bestaan van het vmbo. Niet op één dag, maar gedurende een heel schooljaar. De website www.vmbo25jaar.nl is daarbij het centrale punt. Word lid van de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

Van… naar…

In 25 jaar vmbo heeft het krijtje plaatsgemaakt voor het digibord of de tablet, zijn we van vakken als materiaalkennis, etaleren, boekhouden, gezondheidskunde en machineschrijven via beroepsgerichte programma’s overgegaan naar profielen en beroepsgerichte keuzevakken en staan we op het punt praktijkgerichte programma’s in te voeren in Gl en TL. In 25 jaar is het vmbo voortdurend in ontwikkeling gemaakt, een ontwikkeling die zeker nog niet te einde is.

Onder het motto Van……. naar…… kijken we naar de afgelopen 25 jaar. Van 1999 naar 2024, maar ook Van 2024 Naar … wie weet wat de toekomst brengt.

Website vmbo25jaar

Op 4 juni 2024 is de website vmbo25jaar.nl gelanceerd. Op deze website vindt u veel informatie over het vmbo, bijv. in de vorm van een tijdlijn, artikelen, vmbo-parels, talkshows en een agenda. Gedurende het feestjaar wordt de website voortdurend aangevuld met nieuwe informatie. Elke week verschijnt er wel een artikel, elke maand een nieuwe talkshow, die ook als podcast te beluisteren is, en zeer regelmatig gaan we u, via de website, op de hoogte houden van activiteiten die door scholen, regio’s besturen, platforms en andere organisaties worden georganiseerd in het kader van 25 jaar vmbo.

Organiseert u een activiteit in het kader van 25 jaar vmbo? Meld het door een mail te sturen aan info@vmbo25jaar.nl.
Kijk regelmatig op de website voor het laatste nieuws en meld u aan voor de nieuwsbrief.