Aflevering 2: Talkshow ‘Klaar voor de toekomst’ #nieuws

11-07-2024
Thumbnail

Het vmbo als werkplek

Gedurende het jubileumjaar worden er 11 talkshows gemaakt over het vmbo. Elke keer staat een onderwerp centraal, zoals gebouwen, de doorstroom vmbo-mbo, keuzevakken, de toekomst van het vmbo. Vanaf juni 2024 wordt er elke tweede woensdag van de maand een talkshow op de website geplaatst. De talkshows komen ook als podcast te beluisteren.

Tweede aflevering

In de tweede aflevering meer over de rol van de docent in het vmbo, welke in de afgelopen 25 jaar groot/groter geworden. Een docent is niet alleen vakdocent, maar vaak ook begeleider, mentor, coach van leerlingen. Naast het vak moet een docent leerlingen motiveren, stimuleren, begeleiden bij het maken van keuzes, enz. enz.

Gasten

José Mulder is een van de gasten in de talkshow. Daisy Baarda en Sandra Damhuis vertellen vanuit hun ervaring hoe het is om docent te zijn aan een vmbo-school. Daisy is docent Zorg & welzijn en daarnaast teamleider aan het Fioretti college in Hillegom. Sandra is docent Engels en daarnaast mentor, coach en begeleider van nieuwe docenten en verbonden aan Porteum in Lelystad.